Мек отговор

Прочит: Притчи 15:1-4

 

„Мек отговор отклонява от ярост…“

(Притчи 15:1)

 

Преди известно време ме обвиниха несправедливо. Както и да се опитвах да обясня, че нямам вина, думите ми изобщо нямаха ефект. Човекът, който ме обвиняваше, не искаше да ме изслуша и ми каза неща, които много ме нараниха. Още чувствам пламналия по лицето ми гняв и желанието да отговоря още по-остро. В онзи момент обаче осъзнах, че опитът да се защитя е нещо справедливо, но когато на гнева се отговори с гняв, всички остават наранени. Затова реших да се успокоя и да потърся утеха при Бога.

Споделих с Него всичко, което чувствах, и се успокоих. Разбрах, че трябва да разчитам на Него, за да ми даде сила да отвърна по благ начин, вместо с гняв. Припомних си днешния стих: „Мек отговор отклонява от ярост“.

Когато чувствата ни бъдат наранени, е логично да поискаме да отвърнем със същото. Но Бог иска да разкъсаме порочния кръг на гнева, като отговорим с благост.

 

Молитва: Боже, помагай ни да обмисляме думите си, преди да отговорим, така че това, което излиза от устата ни, да лекува, а не да наранява. Амин.

 

Мисъл за деня: С Божията помощ ще използвам думите си мъдро.

Томас Фулър (Орегон)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО МЕ Е НАРАНИЛ.

 

Остави коментар

Live Reply