Мемфивостей

Прочит: 2 Царе 9:1-13

 

„Затова, насърчавайте се помежду си и се назидавайте един друг…“

                                                                            (1 Солунци 5:11)

 

След смъртта на Йонатан Давид реши да покаже благост на всички от неговото семейство. Той прояви особена милост и се погрижи за сина на Йонатан – Мемфивостей, който беше куц, като го подсигури до края на неговия живот. 

Аз донякъде се оприличавам на Мемфивостей. След като бях блъсната от камион, претърпях осемнадесет операции, при което ми ампутираха всички пръсти на краката. Както се случи с Мемфивостей, един велик Цар показа огромна милост към мен, без да съм заслужила това по някакъв начин. Бог, нашият Цар, се разкри за мен чрез християни от една църква близо до дома ми. По време на шестмесечния ми болничен престой хора от тази църква ме посещаваха и се молеха за мен.

За разлика от Мемфивостей обаче аз проходих. В началото бях толкова слаба, че освен да се грижат за мен и да ме возят до църковната сграда, хората от църквата ме внасяха в нея на ръце. Докато възвърна силите си, те с любов и нежност ме подкрепяха.

  С нужда като тази на Мемфивостей, получих милост като тази, която Давид прояви. Сега, когато Святият Дух действа в мен, аз приемам като благословение възможността да посещавам хора, които са настанени в болница. Зная, че това е част от нашия завет с Бога – да споделяме Неговата велика милост с другите.

 

Молитва: Боже, чрез Своята сила ни помагай да протягаме ръка към хората с желание да им помогнем. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е милостив към нас, затова нека споделяме тази милост и с другите.

Ванеса Инголд (Калифорния)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ОТ АВТОМОБИЛНА КАТАСТРОФА.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply