Милост

Прочит: Авдий 1:10-15

 

„ Обаче, недей гледа злорадо в деня на брат си; в деня на бедствието му; нито се радвай за юдеите в деня на загиването им и не говори надменно в деня на угнетението им.“

(Авдий 1:12)

 

Случвало ли ви се е толкова да не харесвате някого, че да ви радва неговото нещастие? На мен – да. Със срам признавам, че с моя „враг“ сме мисионери. Тя ръководи училище, чрез което аз се надявах да получа виза. Назначиха ме в училището, но с нея не успяхме да се разберем и тя ме уволни след шест месеца. Така надеждата ми за виза се изпари. Разочарованието ме изпълваше с гняв. Опитваха се да ме успокоят, но аз исках отмъщение, а не мир.

По-късно разбрах, че училището има трудности, но въпреки задоволеното си желание за мъст не се чувствах удовлетворена. Тогава си припомних посланието на Авдий и разбрах, че трябва да се променя. Започнах да се моля за тази жена и нейното училище. Постепенно гневът и разочарованието ми отстъпиха място на милостта и мира. Докато се молех Бог да я благослови,  Той променяше и мен, за да мога истински да се зарадвам, когато училището преодоля трудностите и постигна успехи. Можем да преживеем Божията любов много по-пълноценно, когато се молим за благословението на другите. Истинската радост е в Божията милост.

 

Молитва: Боже, чрез любовта Си направи така, че да благославяме тези, които са ни наранили, и да се молим искрено за враговете си. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато се моля искрено за враговете си, Бог променя и моето сърце.

Ендрю Майкъл Ардоин (Луизиана, САЩ)

 

Да се молим за: ХРИСТИЯНСКО ЕДИНСТВО.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply