Милост и утеха

Прочит: Матей 6:25-34

 

„Затова ви казвам: Не се безпокойте за живота си – какво ще ядете или какво ще пиете, нито за тялото си – какво ще облечете. Не е ли животът повече от храната и тялото – от облеклото?“

(Матей 6:25)

 

Помня деня, в който баща ми изгуби компанията си заради фалит – беше през 2008 година. Единственото, което чувах, беше тревогата в гласа му, но едва осемгодишен, не осъзнавах цялата сериозност на ситуацията. Винаги съм искал да бъда като него, но в онзи момент бях объркан и изгубен.

Дните минаваха, а татко си търсеше нова работа. Всеки ден го питах с надежда: „Взеха ли те?“, но всеки път отговорът беше „Не“. С времето губех надежда и започнах да се питам защо Бог допуска това изпитание в семейството ни. Татко вече забелязваше промяната в гласа ми след всяко интервю. Веднъж ми каза: „Браян, знам, че преминаваме през труден период, но трябва да си сигурен, че Бог винаги ще се грижи за нас, Той има различни начини“.

Научих, че дори когато страдаме, Бог не спира да ни обича, да ни утешава и да ни дава възможности. Имал съм и много, и малко, но Божията милост и утеха никога не са отпадали.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за всичко, което ни даваш. Помагай ни да видим Твоите благословения във време на трудности. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще търся Божите благословения.

Браян Орелана (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ТЪРСИ РАБОТА.

 

 

Остави коментар

Live Reply