Мир в молитвата

Прочит: Яков 5:13-18

„Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение; и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христос Исус.“
(Филипяни 4:6-7)

Аз страдам от силно безпокойство и знам какво е всеки ден да се тревожиш. Вместо да очаквам хубави неща, си мисля най-лошото. Тревожа се, че никога няма да се справя с греховете си или че няма да сбъдна мечтите си. Списъкът с притесненията е доста дълъг.
Когато почувствам, че тревогата ме обзема, имам силно оръжие, което ми помага – молитвата. Както ни казва Яков 5:16: „Голяма сила има усърдната молитва на праведния човек“. Аз не мога да стана праведна със собствените си сили, но Христос може да ме направи такава. Библията ме насърчава да възложа всичките си грижи на Бога в молитва.
Когато се обърна към Бога и Му възложа своите тревоги, получавам сила, която идва само от Него. Чрез вярата и молитвата мога да почувствам свободата от тревогата и Божия чуден мир. Вместо да се притеснявам какво ще се случи, мога да се успокоя в молитва, защото Бог ме чува и ме благославя.

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти, че ни призоваваш да възложим на Теб своите тревоги. Помогни ни да Ти се доверим. Амин.

Мисъл за деня: Когато сме изплашени, можем да се доверим на Бога.
Миси Сайки (Хаваи, САЩ)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СТРАДА ОТ СИЛНА ТРЕВОЖНОСТ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply