Мир

Прочит: Псалм 77:1-12

„Спомням си за нощното си пеене…“
(Псалм 77:6)

Жена ми Мърси лежеше на болничното си легло и се бореше с ужасните болки от рака, който обхващаше цялото ѝ тяло. Дори тогава тя се радваше да слуша християнски песни. Когато звучеше музиката, отпускаше главата си на таблата на леглото. Освен това се молеше за останалите болни в стаята.
Мърси особено обичаше една песен, в която се пееше да отидем при Исус, когато сме обременени, и да се доверим на Него да ни даде мир. Тя ми казваше, че намира голяма утеха в доверието към Исус, точно както обещава песента.
На 17 септември 2005 г. тя се облегна на мен, дишането ѝ се забави и скоро премина във вечността. Макар нейната смърт да ми носи скръб, аз благодаря на Бога за свидетелството на живота ѝ. Тя можеше да остане спокойна и да пее дори докато преминава през долината на мрачната сянка. Това беше резултат от упованието ѝ в Бога. Животът и смъртта на моята съпруга продължава да дава надежда на всички, които я познаваха.

Молитва: Господи Исусе, молим се за всички, които страдат от смъртоносни болести. Бъди с тях, докато преминават през долината на мрачната сянка. Помогни им да се доверят на Тебе и да намерят мир. Амин.

Мисъл за деня: Когато сме обременени, можем да се облегнем на Исус.
Т. Г. Джонсън (Индия)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ ТЕЖКИ БОЛЕСТИ.

Остави коментар

Live Reply