Мисия всеки ден

Прочит: Йоан 15:12-17

 

„Това е Моята заповед: Да се обичате един друг, както Аз ви възлюбих.“

                                                                               (Йоан 15:12)

 

През последната година здравето на майка ми се влоши и прекарахме доста време в болници и лекарски кабинети. Макар че се чувстваше слаба, болестта й даде възможност да насърчи други хора, които също се нуждаят от милост. Тя показа своето приятелско отношение към няколко човека, които живееха сами, както и към някои сърдити санитари, докато преминаваше през неприятните медицински процедури. Мама постъпваше като Исус – протягаше ръка за помощ към хората, докато сама преминаваше през изпитания.

През този период татко промени доста неща от обичайното си ежедневие, за да може пълноценно да се грижи за нея. Той й осигуряваше почивка, помагаше й с многото телефонни разговори, които трябваше да проведе, грижеше се за домакинството и така тя имаше сили да помага на други.

И двамата ми родители си помагаха взаимно, като намираха начини да помагат и на своите ближни. Малките, непретенциозни, всекидневни жестове на любов и подкрепа може да са нещо обичайно за нас и да сме престанали да ги забелязваме. Нека споделяме Христовата милост, като служим на хората дори когато самите ние преминаваме през изпитания.

 

Молитва: Боже, помагай ни да показваме Твоята любов на другите, особено когато самите ние страдаме. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато помагаме на другите, по-лесно преминаваме през трудностите.

Бренда Мотър (Флорида)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ИМАТ СЕРИОЗЕН ЗДРАВОСЛОВЕН ПРОБЛЕМ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply