Младата майка

Прочит: Римляни 12:9-14

 

„И така, бъдете милосърдни, както и вашият Отец е милосърден.“

(Лука 6:36)

 

След дълго пътуване из пустинята с мъжа ми бяхме щастливи да видим крайпътно заведение, в което можехме да хапнем, преди да продължим. Младата сервитьорка, която ни обслужи, беше изморена и разсеяна и не донесе това, което бяхме поръчали. Още недоволствах, когато пристигна и сметката. Сервитьорката въздъхна и каза: „Извинявайте, че обърках всичко. Бях в майчинство и още не мога да вляза в час“.

Само в един миг отношението ми коренно се промени. Тази млада майка беше оставила бебето си на някого, за да дойде на работа и да очаква недоволни клиенти като нас. Вместо да се оплаквам, както бях решила, аз я попитах за бебето и я прегърнах. Оставихме бакшиш и когато се върнахме в колата си, аз се помолих за младата жена.

Днешният стих ни казва да бъдем милосърдни. И това не важи единствено за случаите, в които познаваме хората и сме убедени, че заслужават милост. В онова заведение аз научих нещо – да се отнасям  с хората по начина, по който би се отнесъл Исус, като поставя техните нужди пред своите. Следващия път, когато ми е трудно да се разбера с някого, ще спра, ще помисля върху ситуацията и ще се запитам: „От какво се нуждае този човек?“. Може би от нещо малко – добра дума или молитва.

 

Молитва: Отче, помагай ни да сме внимателни към всички хора и да показваме милост към тези, с които ни е трудно да се разберем. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да покажа милостта, която очаква Исус от мен?

Майла Брюски (Аризона)

 

Да се молим за: МЛАДИТЕ РОДИТЕЛИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply