Моето място

Прочит: Матей 26:36-44

„И на сутринта, когато беше още тъмно, стана и излезе, и отиде в уединено място, и там се молеше.“
(Марк 1:35)

Когато пресилваме организма си, като работим без адекватна почивка, се разболяваме. Същото се отнася и за духовния ни живот. Във време на трудности се отчайваме, пренебрегваме призива на Бога и се изпълваме с тревога и страх. Но Исус ни показва как да поддържаме духа си бодър дори в моменти на изпитания. Колкото и зает да беше, Той винаги намираше уединено място и прекарваше там време със Своя небесен Отец (вж. Лука 6:12). Исус се подготвяше за трудностите с молитва.
Забелязала съм, че и аз се моля по-спокойно, когато съм на уединено място. Обикновено коленича за молитва в единия ъгъл на спалнята. Сутрин, докато децата и съпругът ми още спят, отивам там и се подготвям в молитва за това, което денят ще ми поднесе. След срещата с Бога чувствам нова сила и мир, които не мога да открия по друг начин. Не само духът ми се възражда, но и желанието за живот се връща и готовността ми да следвам Бога се подновява. Сърцето ми се изпълва с радост независимо от трудностите.

Молитва: Господи, давай ни искрени и смирени сърца, за да намираме радост и нова сила, с които да се изправяме пред трудностите на деня. Амин.

Мисъл за деня: Кое е моето уединено място за молитва?
Линда Чандра (Индонезия)

Да се молим за: СВОИТЕ СЕМЕЙСТВА.

Остави коментар

Live Reply