Моето семейство на вярата

Прочит: Еклисиаст 3:1-8

 

„Има време за всяко нещо и срок – за всяка работа под небето (…) време за насаждане и време за изкореняване на насаденото.“

(Еклисиаст 3:1-2)

 

Беше четиридесет и седмият ми рожден ден. Празнувах го без семейството си, защото Бог ме беше призовал да служа в нова църква, в нов град, далеч от близките ми хора. Сутрешното ми размишление започна с цитирания по-горе библейски стих. Той ми напомни, че самата аз бях изкоренена от мястото, с което бях свикнала, за да бъда посадена в едно ново църковно семейство. От него получих поздравителна картичка с много библейски стихове, което ми помогна да не се чувствам толкова самотна в този ден. На новото място, което Бог беше отредил да служа, аз можех да отпразнувам рождения си ден в едно ново семейство.

Когато денят беше към своя край, аз знаех, че има много причини да бъда благодарна на Господа. Макар да знаех, че предстоящата година няма да е лесна за мен, знаех също, че Бог ме е подготвил за това, защото ми е казал, че има време за всяко нещо под слънцето – за изкореняване и за засаждане – и че в нито един момент не съм оставена без Неговата грижа.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти, че правиш от напълно непознати хора братя и сестри и че ни подаряваш духовно семейство, където и да се намираме по света. Амин.

 

Мисъл за деня: Кое е моето духовно семейство?

Карол Денерис (Австралия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА МЕ ПРИЕЛИ С ЛЮБОВ.

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply