Мога да го направя

Прочит: Изход 4:1-12

„… Той ми каза: Доволно ти е Моята благодат; защото силата Ми в немощ се показва съвършена. И така, в преголяма радост по-добре ще се похваля с немощите си, за да почива на мен Христовата сила.“
(2 Коринтяни 12:9)

Макар че от две години бях част от една християнска група за служение, никога не бях приемала конкретни ангажименти. Един ден ръководителят на групата ми изпрати съобщение: „Мели, ти си преживявала много чудеса, затова искам да те поканя да изнесеш проповед в последната неделя от месеца“. Аз не се чувствах готова за такова нещо, затова отговорих, че се притеснявам да говоря пред публика. Той ми каза, че трябва да започна да го правя, за да преодолея притеснението си.
Тогава си припомних как, когато Бог призова Мойсей да изведе народа от Египет, той няколко пъти отказа с аргумента, че не е красноречив (Изход 4:10). Но въпреки този недостатък Господ изведе народа към Обещаната земя именно чрез Мойсей.
Всички имаме слабости, но не бива да им позволяваме да ни спират да послушаме Божия призив. Бог не гледа слабостите ни, а иска да се доверим на Неговата сила. Само това ще ни помогне с готовност и с усилията, на които сме способни, за да извършим велики дела за Негова слава.

Молитва: Боже, имаме много слабости, но знаем, че можем да извършим всичко благодарение на Твоята сила. Амин.

Мисъл за деня: „За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява“ (Филипяни 4:13).
Мелиана Сантосо (Индонезия)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ПРИТЕСНЯВА ДА ГОВОРИ ПРЕД ПУБЛИКА.

Остави коментар

Live Reply