Мога!

Прочит: Филипяни 4:9-13

 

„Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен; чудни са Твоите дела и душата ми добре знае това.“

                                                                           (Псалм 139:14)

 

Когато бях дете, нашата страна беше обхваната от епидемия от полиомиелит. Аз също се разболях и оттогава не мога да ходя. Бях още малка и не обръщах много внимание на това, че съм различна, но само няколко години по-късно състоянието ми се превърна в проблем. Понякога си мислех, че животът е много несправедлив – почти всички около мен бяха здрави, а аз се измъчвах. Чувствах се зле, но не се отказвах от ученето и с времето здравето ми малко се подобри. Когато пораснах, дори родих и отгледах дъщеря, макар че ми беше трудно физически и емоционално.

Дълго време живях изпълнена с гняв и без вяра, но когато отидох при Христос, всичко се промени. Физическото ми състояние е почти същото, но мир изпълва душата ми. Не става дума за примирение, а за дълбока увереност, че Бог е приготвил за мен нещо чудесно.

Сега съм щастлива. Осъзнавам, че въпреки болестите и недостатъците, тези, които пребъдват в Христос, ще имат сила и Христов ум. Когато се изправя пред трудност, си припомням 1 Петрово 5:7: „всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас“. Тези думи ми дават сила да се изправя отново.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за телата, които ни даваш, за да ни служат в този живот, както и за силата да живеем всеки ден. Амин.

 

Мисъл за деня: Упованието в Христос ни прави силни.

Галина Самсън  (Русия)

 

Да се молим за: ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ.

Остави коментар

Live Reply