Моите ближни

Прочит: Лука 10:25-37

 

„Кой от тези трима ти се вижда да се е показал ближен на нападнатия от разбойниците? Той отговори: Онзи, който му показа милост. Исус му каза: Иси и ти прави така.“

(Лука 10:36-37)

 

Обадих се на телефона за компютърни повреди и ми казаха да почакам. Започна да свири музика. Тъй като не обичам да си губя времето, реших да прочета размишлението за деня. Една жена споделяше, че молитвеният ѝ живот бил съсредоточен предимно върху собствените ѝ нужди. Тя се молеше да промени гледната си точка. Докато се разхождала, започнала да се моли за съседите, които не познавала добре, и дори за напълно непознати.

Музиката в слушалката продължаваше да звучи, а аз започнах да се моля за човека, който щеше да ми помогне. Сигурно постоянно трябва да разговаря с изнервени и недоволни хора. Помолих се да намери Бога, ако още не е го е направил. Когато разговорът ни приключи, му благодарих за професионализма и му пожелах приятен ден. Макар да не го познавах лично, той ми е ближен.

Бог иска да чуе нашите молби всеки ден, иска да ни води, изцелява и да ни прощава. Можем да се молим не само за себе си и за хората, които познаваме, а за всички хора по света. Всички те са наши ближни.

 

Молитва: Господи, помагай ни да се молим не само за собствените си проблеми, за да се научим да приемаме всички хора като свои ближни. Амин.

 

Мисъл за деня: Всеки, когото срещам, е мой ближен.

Лори Халви (Илинойс, САЩ)

 

Да се молим за: ВСИЧКИ СВОИ БЛИЖНИ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply