Моите играчки

Прочит: Йеремия 9:23-24

 

„А това е вечен живот, да познаят Теб, единствения истинен Бог, и Исус Христос, Когото си изпратил.“

(Йоан 17:3)

 

Като малък можех да се гордея с колекцията си от колички. Много обичах да показвам най-новите си придобивки на приятелите. С времето започнах да си мисля, че съм пораснал и вече не мисля като дете, но грешах. Продължавах да намирам причини да се хваля: загубата на излишните килограми, музикалния талант, дипломите, по-голямата популярност, на която се радвам. Играчките ми не бяха детски колички, но бяха също толкова големи, лъскави и бързи.

Йеремия 9:23-24 някак ме отрезви. С какво трябва да се хваля? Не с това, което притежавам, а с Този, Когото познавам. Не с интелекта си, но с това, което разбирам за Божия характер и което ми разкрива една любов към всички, които не я заслужават, и правда за онези, които по никакъв начин не могат да я спечелят.

Моите красиви колички един ден ще ръждясат. Но когато търся Бога и научавам повече за Него от Библията, аз общувам с Този, Който е сътворил света. Вместо да се хваля с материални неща, мога да се похваля с познаването на Бога и Неговата велика любов.

 

Молитва: Боже, помогни ни да осъзнаваме Твоето величие и нека бъдем горди с това, че Те познаваме и можем да Те наречем свой Приятел. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да се гордея с моя Бог.

Том Фълър (Орегон)

 

Да се молим: ДА ПОДРЕЖДАМ ПРИОРИТЕТИТЕ СИ ПРАВИЛНО.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply