„Моли се за мен“

Прочит: Яков 5:13-20

 

„Голяма сила има усърдната молитва на праведния човек.“

                                                                                 (Яков 5:16)

 

Последната година беше време на изпитания за моето семейство. Въпреки че като цяло водя здравословен живот, започнах да забелязвам някои негативни промени в моето здравословно състояние. Жена ми и дъщеря ми настояваха да отида на лекар. Той веднага откри няколко проблема: висока захар, отклонения в показателите на урината и уголемено сърце. Бях предупреден, че съм застрашен от слепота, инсулт и инфаркт.

Лекарят веднага ми назначи лекарства и строга диета. Но най-важното за мен беше да помоля моите братя и сестри да се молят за мен. Семейството ми, приятели, хората от църквата ме подкрепиха в молитва. Сега здравето ми е свидетелство за моята вяра, дори за лекарите. Получавал съм писма от хора, които ми благодарят за насърчението. Слава на Бога!

Събраните в молитва християни са истинското Христово тяло. Когато се молим заедно, ние споделяме любовта, вярата, надеждата, мира.

 

Молитва: Боже, усилвай нашата вяра и ни помагай да възвестяваме, че Исус е пътят, истината и животът, които всички търсим. Амин.

 

Мисъл за деня: Застъпническата молитва и силно свидетелство за нашата вяра.

Комал Масих (Индия)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ МОЛЯТ ЗА МЕН.

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply