Молитва или война?

Прочит: Матей 5:43-46

 

„Чули сте, че е било казано: „Обичай ближния си, а мрази неприятелите си“. Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и се молете за онези, които ви гонят.“

                                                                             (Матей 5:43-44)

 

След дълги години като учител в едно малко градче, за пръв път се почувствах в много трудно положение. Наш колега беше уволнен и част от колектива смяташе, че това е правилно, докато другата част, измежду които и аз, чувстваше, че не е справедливо. Войната беше обявена, двете страни бяха заели позиции. Много от колегите ми спряха да разговарят помежду си. Ходех на работа със страх.

Започнах да чета Библията по-внимателно и осъзнах, че Бог не иска да вземаме страна в конфликтите и да се гневим един на друг. Когато реших да се моля двете групи да се помирят, бях изненадана от емоционалната промяна, която почувствах. С времето открих, че не мога да се гневя на някого, за когото се моля, затова се молех за всички. Исках нещата да се разрешат по най-мирния начин.

Постепенно тягостните чувства изчезнаха и сърцето ми се изпълни с мир. Скоро приятелствата ми бяха възстановени.

 

Молитва: Господи, не ни позволявай да вземаме страна в конфликтите дотам, че да започнем да воюваме. Помогни ни да помним, че сме братя и сестри и Ти си наш Баща. Амин.

 

Мисъл за деня: Молитвата може да възстанови разбитите приятелства.

Барбара Бартън (Тексас)

 

Да се молим за: ЦЪРКВИТЕ, В КОИТО ИМА КОНФЛИКТИ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply