Молитва за изцеление

Прочит: Яков 5:13-16

 

„И така, изповядайте един на друг греховете си и се молете един за друг, за да оздравеете. Голяма сила има усърдната молитва на праведния човек.“

                                                                                              (Яков 5:16)

 

От три часа и половина роднините и приятелите на моята сестра се бяха събрали в чакалнята на болницата. Почувствахме се малко по-спокойни, когато заедно с лекаря тя мина покрай нас и ни каза, че операцията ѝ е минала успешно, но разбрахме, че има и лоши новини.  

Докато шиела вкъщи, сестра ми натиснала иглата, тя отскочила и се забила в стомаха ѝ. При това попаднала толкова дълбоко, че трябваше да се направи скенер, за да бъде открита. Имаше опасност от развитие на инфекция.

Когато лекарят ни остави отново в чакалнята, моята братовчедка предложи да се помолим. Започнахме да четем от Библията. Постепенно и други хора в чакалнята започнаха да разговарят и да се молят един за друг. В този момент всички бяхме обединени от мисълта, че молитвата е единственото изцеление за страданието.

Час и половина по-късно лекарят отново дойде и ни каза: „Не мога да си обясня как стана, но иглата сама се показа през корема и успяхме да я извадим“. Всички в чакалнята започнаха да пляскат с ръце, а една жена, която седеше до мен, каза: „Молитвите ни бяха чути!“.

Бог отговаря на нашите молитви всеки ден. Той иска всички да се обичаме и да се грижим един за друг. Когато сме заедно, споделяме Божията изцеляваща любов и мира, който получаваме единствено от Него.

 

Молитва: Небесни отче, благодарим Ти, че си с нас и отговаряш на нашите молитви. Помагай ни да помним, че Твоята любов и милост са ни повече от достатъчни. Амин.

 

Мисъл за деня: Молитвите на нашите ближни са дар от Бога.

Тери Блевинс (Мичигън)

 

Да се молим за: МОЛИТВЕНИТЕ ГРУПИ.

 

Остави коментар

Live Reply