Молитва за мир

Прочит: Йоан 14:23-27

„Отклонявай се от злото и върши доброто, търси мира и се стреми към него.“
(Псалм 34:14)

Тревожните дни и нощи, през които преминавах, ме накараха да споделя мъката си с приятеля ми Джери, когато дойде за нашата седмична молитва. Помолих го за съвет. Той ми каза някои неща, но те не ми помогнаха много. Когато се помоли за мен с думите „Боже, дай на Стив мир“, решението дойде. Молитвата на Джери ме успокои – точно от мир се нуждаех. Божият мир не идва с разрешаването на проблемите. Той изпълва сърцето ни дори когато проблемите не ни оставят.
Припомних си една случка от детството. Имаше снежна буря, а аз бях навън и се скрих в близката гора. Дърветата намаляваха силата на вятъра и осигуряваха по-спокойно място по време на бурята. В бялата гора кипеше живот – птици скачаха от клон на клон, а по снега притичваха различни животни. Снежинките падаха бавно, необезпокоявани от вятъра, докато през дърветата можех да видя бушуващата отвъд тях буря.
Молитвата на Джери продължава да ме успокоява, защото постоянно ми напомня, че Божият мир, също като онова защитено от бурята място, е избавление от тревогата.

Молитва: Небесни Отче, давай ни Твоя мир, който надвишава всяко разбиране, за да се изправим смело срещу проблемите. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще търся Божия мир.
Стивън Томпсън (Айова)

Да се молим за: МИР.

Остави коментар

Live Reply