Молитва за преследваните

Прочит: Деяния 12:1-11

 

„Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо всякакво зло заради Мен; радвайте се и се веселете, защото голяма е наградата ви на небесата, понеже така гониха пророците, които бяха преди вас.“

(Матей 5:11-12)

 

Като чета за съвременните мъченици на християнската вяра, чувствам, че трябва да се моля за страните, в които е опасно да изповядваш Исус. Скоро прочетох за младо момиче, чиято майка го заплашила със смърт, ако приеме християнството. Двама млади християни, които искали да се оженят, били осъдени на 15 години затвор. Когато се опитали да избягат, били заловени, а жената – пребита на летището.

Подобни истории ме провокират да падна на колене и да моля Бог да пази хората, които Го търсят при такива животозастрашаващи обстоятелства. Направил съм си молитвен график за годината, за да се моля за всяка държава поотделно. За страните, които са враждебно настроени към християнството, моля Бог да издигне хора, които да свидетелстват за Христос. Моля се Библията да бъде преведена на всеки език, както и да има достатъчно доброволци, които да учат езици, за да проповядват Благовестието. Надявам се следващите поколения в тези страни да чуят за Христос и да разберат какво е да бъдеш християнин.

 

Молитва: Боже, Защитнико на всички хора, давай сила на тези, които страдат заради вярата си. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще се моля за християните, които страдат заради своята вяра.

Анди Бейкър (Тенеси)

 

Да се молим за: ПРЕСЛЕДВАНИТЕ ЗАРАДИ ХРИСТИЯНСКАТА СИ ВЯРА.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply