Молитва за враговете

Прочит: Матей 5:43-48

 

„Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и се молете за онези, които ви гонят.“

(Матей 5:44)

 

Един ден получих имейл, който предположих, че е от банката. Без да мисля много, изпратих информацията, която ми бяха поискали, и станах жертва на кражба на лични данни. Всички вкъщи трябваше да сменим паролите си, да закрием кредитните си карти и да вземем всякакви мерки, за да се предпазим от по-неприятни последствия. Въпреки това четири дена по-късно получих телефонно обаждане от банката. Някаква жена, която се представила за мен, се опитала да използва данните на моя кредитна карта и да направи покупка за голяма сума в магазин. Това беше само първото такова обаждане. Тя не спираше с опитите да активира картата ми на различни места, а аз вече не намирах думи, с които да се моля всичко това да свърши. Съпругът ми ме насърчи да използвам думите на Давид от Псалм 140:8: „Господи, не удовлетворявай желанията на нечестивия“.

Докато се молех, си мислех за тази жена. Каква ли мъка я е принудила да започне да краде? Понеже Исус ни казва да се молим за своите врагове, аз поисках връзката, която завързахме с нея „в тъмнина“, да помогне за извеждането ѝ към светлината (вж. Йоан 1:5).

Тази случка ми помогна да разбера какво означава да се молиш за враговете си. Чрез молитвата ние заедно с Бог носим светлина в този свят.

 

Молитва: Отче, помагай ни да се молим за хората, които са ни наранили. Благодарим Ти за светлината на Твоето спасение, която прогонва тъмнината. Амин.

 

Мисъл за деня: Молитвата за някой, който ме наранява, може да донесе и на двама ни нов живот.

Дженифър Пара (Тексас)

 

Да се молим за: ЖЕРТВИТЕ НА КРАЖБА НА ЛИЧНИ ДАННИ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply