Молитвата – дар на любовта

Прочит: Яков 5:13-16

 

„Защото където двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.“

                                                                                      (Матей 18:20)

 

На последния ни библейски час в църквата попитаха дали някой иска да посети предстоящото молитвено събиране. Аз никога не се бях замислял за тези събирания, защото не смятам, че съм силен в молитвата. Питах се дали ще бъда искрен в молитвите си за другите, особено за хора, които не познавам. Когато се нуждая от Божията помощ, аз се моля Той да ме води. Помислих си, че щом го правя за себе си, значи мога да се застъпвам и за другите.

Когато реших да се присъединя към молитвената група, се сетих за един библейски стих: „Да възлюбиш ближния си, както себе си“ (Матей 22:39). Осъзнах, че молитвата е начин да се покорим на тази заповед. Продължих да размишлявам над Божието слово и си спомних, че Яков ни призовава да се молим един за друг (5:16), а в Матей 18:20 ни е казано, че когато сме събрани в името на Исус, Той е сред нас. Чрез Своето слово Бог ме насърчи да се отдам на молитва.

Когато се молим за другите, независимо дали сами или с други вярващи, ние им засвидетелстваме своята любов. Молитвата е начин да обичаме ближните си както себе си.

 

Молитва: Любящи Боже, молим се за своите ближни и нека те познаят Твоята сила и любящо присъствие във всеки ден от живота си. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще покажа своята любов към ближните, като се моля за тях.

Джим Маккалък (Охайо)

 

Да се молим за: МОЛИТВЕНИТЕ ГРУПИ.

Остави коментар

Live Reply