Молитвата е промяна

Прочит: Римляни 5:3-5

 

„Не гледайте всеки само за своето, а всеки и за чуждото.“

                                                                                    (Филипяни 2:4)

 

Миналата година разбрах, че съм болен от смъртоносно сърдечно заболяване. Прогнозите бяха много лоши и нямах избор – трябваше да се подложа на операция. За щастие, имаше начин тя да се направи, но бях много изплашен. Не знаех дали след нея ще се прибера отново у дома.

В болницата чаках заедно с други хора, на които също им предстояха различни операции и процедури. За кратко време се сприятелих с някои от тях. С всеки изминал ден молитвите ми се променяха – вместо единствено за себе си, аз започнах да се моля за другите хора. Когато един от моите приятели почина, аз се опитах да утеша неговото семейство. С друг се насърчавахме взаимно през целия предоперативен период.

Молех се за своето здраве, но с времето осъзнавах, че молитвата е промяна. Бог ми даде възможности да свидетелствам на другите, да бъда насърчение за тях. Когато се доверяваме на Бога и се обръщаме към своите ближни, ще преживеем истинска промяна.

 

Молитва: Господи, отваряй очите и сърцата ни за Твоята воля. Помогни ни да Ти се доверим достатъчно, за да отместим погледа си от собствените си проблеми и да го насочим към своите ближни. Амин.

 

Мисъл за деня: Как ме е променила молитвата?

Артър Уилямс (Калифорния)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, НА КОИТО ИМ ПРЕДСТОИ ОПЕРАЦИЯ.

 

Остави коментар

Live Reply