Молитвена стаичка

Прочит: Матей 6:5-15

 

„А ти, когато се молиш, влез във вътрешната си стаичка и като си затвориш вратата, помоли се на своя Отец, Който е в тайно; и твоят Отец, Който вижда в тайно, ще ти въздаде наяве.“

(Матей 6:6)

 

Аз съм бегач и през последните 40 години излизам рано от дома си и посрещам изгрева в отмерения ритъм на тичането. Питали са ме дали тичам със слушалки. Не. Много по-спокойно общувам с моя Създател, когато нищо не ме разсейва. Сутрешните ми тренировки са се превърнали в моя „молитвена стаичка“ и съм благодарна на Бога за тази възможност. Тишината и спокойствието са прекрасни условия за общуване с Твореца.

Молитвите ми са различни. Моля се за моето семейство, за нуждите на приятелите ми, както и за водителството на Бога във всичко, което правя. Господ винаги ме слуша, докато слънцето огрява земята. Понякога отговорите на моите молитви идват бързо, други чакам дълго време, а допускам, че вероятно има неща, които няма да успея да видя в рамките на земния си живот.

С времето съм разбрала, че начините, по които общуваме с Бога, са различни, защото самите ние сме сътворени от Него уникални.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че можем да се обръщаме към Теб във всяко време и на всяко място. Нека бъдем верни Твои служители. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Къде е моята „молитвена стаичка“?

Колийн Форши (Пенсилвания)

 

Да се молим за: БЕГАЧИТЕ.

Остави коментар

Live Reply