Молитвено одеяло

Прочит: 1 Солунци 5:12-24

 

„Непрестанно се молете.“

                                   (1 Солунци 5:17)

 

Докато ремонтирах къщата, се подхлъзнах от покрива и закачайки  крака си на стълбата, паднах много лошо. Не знаех дали съм си счупил нещо, но знаех, че боли ужасно. Жена ми, Джинджър чу шума и дойде веднага. Бях скъсал сухожилие на крака.

Преди операцията хора от църквата ми изработиха специално молитвено одеяло. Когато се молеха за мен, те, както и мои роднини и приятели, връзваха по един възел на специално направения за тази цел край. Взех одеялото в болницата и помолих екипа също да завърже по една връзка на него. Всеки възел беше различен. Някои направиха плитка, други небрежно завързаха края, а хирургът сътвори типичен хирургичен възел. Имаше хора, които се помолиха за мен на глас, а други – тихо, със затворени очи. Една жена от Салвадор се помоли на испански, като се разплака.

Всички тези молитви много ме насърчиха. Чувствах Божията подкрепа с всеки нов възел на одеялото. Дори сега, когато се почувствам самотен, го гледам и си припомням колко хора са били с мен в молитва. Възстановяването ми ще продължи девет месеца и през това време аз няма да спирам да се моля за тези, които се молиха за мен, като отброявам всеки един възел на моето одеяло.

 

Молитва: Боже, давай ни желание да се молим за другите. Учи ни как да се молим непрестанно. Амин.

 

Мисъл за деня: Молитвата за другите е благословение.

 

Том Грег (Тексас)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЛЕД ОПЕРАЦИЯ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply