„Моля Те, Господи, изпълни ме!“

Прочит: Исая 35:3-10

 

„Исус им отговори: Аз съм хлябът на живота; който дойде при Мен, никога няма да огладнее, и който вярва в Мен, никога няма да ожаднее.“

                                                                                        (Йоан 6:35)

 

Работил съм като специалист по водните ресурси и редовно съм пътувал из Западен Тексас, затова познавам добре сушата. За мен тя е едно от най-опасните природни бедствия. Когато възникне пожар или наводнение, разполагаме със средства да се справим със ситуацията, но сушата е като рака – бавно и постепенно обхваща земята. Ден след ден слънцето я изгаря, а посевите умират.

Помня едно градче, в което единственият източник на вода беше малко езеро. Когато нивото на водата паднало критично, някой поставил в него ръчно изработена табела с надпис: „Моля Те, Господи, напълни ме“. Изисква се силна вяра, за да не изгубиш надежда в такъв момент. И тя идва – с първия дъжд. Внезапно небето се разтваря и капките започват да поят жадната земя. Пустинята разцъфва отново.

Ние можем да копаем кладенци на вярата, но само Бог може да ги изпълни с водата на живота.

 

Молитва: Господи, помагай ни да не забравяме, че колкото и безплоден да изглежда животът ни, Ти можеш да го възродиш. Амин.

 

Мисъл за деня: Във време на духовна суша Бог може да ме изпълни с надежда.

Марк Картър (Тексас)

 

Да се молим за: ЦЪРКОВНИ ОБЩЕСТВА, КОИТО ПРЕЖИВЯВАТ ДУХОВНА СУША.

Остави коментар

Live Reply