Моя сила и песен

Прочит: Псалм 27:1-14

 

„Ето, Бог ми е спасение; ще уповавам и няма да се боя; защото Господ Йехова е моя сила и песен и Той стана мое спасение.“

(Исая 12:2)

 

Когато четиригодишното ми дете се събуди с треска, си помислих, че няма да имам физическата и емоционална енергия да се справя с още една болест. Боледуванията на децата ми се отразяват много зле, защото те страдат, а аз съм безсилна. Не мога да отнема болката и неразположението. Освен това всеки път плановете ми се променят. Почти винаги се налага да отсъствам от работа, а това води до финансови затруднения.

В такива моменти мога да изхабя цялата си енергия в съжаление и тревоги, което ме изтощава съвсем, но ако си припомня, че „Господ Йехова е моя сила и песен“, се чувствам по-добре и продължавам напред с надежда.

Трудностите не свършват, но когато се обърна към Бога, душата ми се освежава и виждам по-ясно Неговата подкрепа при разрешаването на ситуацията – в съобщението от приятел, който се интересува как сме, в предложението на колега да вземе моята смяна, в допълнителното време само за децата ми. Дори когато се случват непредвидени неща, доверявайки се на Бога, се чувствам по-силна.

 

Молитва: Боже, когато сме в изпитание, напомняй ни, че Ти си с нас и че можем да разчитаме на Твоята подкрепа. Амин.

 

Мисъл за деня: Упованието на Бога отнема товара и освежава душата ми.

Кимбърли Лион (Мисури)

 

Да се молим за: РОДИТЕЛИТЕ, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА БОЛНО ДЕТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply