Моят приятел

Прочит: Псалм 139:1-12

 

„И, ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на века.“

                                                                             (Матей 28:20)

 

Имах чувството, че всички деца си имат братя и сестри, освен мен. В блока, в който живеехме, нямаше апартамент, в който да живее семейство само с едно дете. Да имам брат или сестра, беше моята мечта. Естествено, аз имах много приятели, но не беше същото.

Като малък си бях измислил въображаем приятел. Той нямаше име, но винаги беше до мен и бяхме много близки. Спеше под леглото ми. Обичаше същата храна, която обичах и аз, харесваше същата музика. Когато пътувахме с колата, той сядаше до мен. Като тръгнах на училище, той тръгна с мен. Можехме да си говорим за всичко. Разсмиваха ни едни и същи неща, плачехме заедно.

По-късно разбрах, че въображаемият ми приятел не е съвсем въображаем. Това е бил Исус, Който през моето детство винаги е бил до мен. Сега съм възрастен и за моя радост, с Него сме все така близки приятели.

Животът ми не винаги е бил лесен, но никога, дори за миг не съм се съмнявал в Неговото присъствие, търпение и любов. Благодарение на Него имам много приятели, но най-важното е, че в Него и чрез Него аз имам братя и сестри по целия свят.

 

Молитва: Исусе, благодарим Ти, че всеки ден си близо до нас и ни водиш по нашия път. Амин.

 

Мисъл за деня: Имаме чудесен приятел – Исус!

Томас Бострьом (Швеция)

 

Да се молим за: ПРИЯТЕЛИТЕ СИ ХРИСТИЯНИ.

 

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply