Моята Библия

Прочит: 2 Тимотей 3:16-17; Евреи 4:12

 

„Твоето слово е светилник за краката ми и виделина на пътеката ми.“

                                                                       (Псалм 119:105)

 

 

Когато бях дете, родителите ми имаха прекрасна колекция от Библии в библиотеката в хола. Всички бяха с различни размери и цветове, имаше и стари, и нови издания. Аз обичах да ги изваждам и да ги разтварям на килима. Беше ми много приятен ароматът от кожените корици и мекотата на фините листи.

Когато станах на шест, ми подариха собствена Библия. Аз започнах да я вземам с мен всеки път на неделно училище. Докато растях, четях историите на различни хора, станали герои на вярата, дори учех стихове наизуст. Така постепенно откривах какво означава силно да желаеш да общуваш със своя Господ.

Сега едни от любимите ми библейски думи са тези от Псалм 119:15-16: „За правилата Ти ще размишлявам и Твоите пътища ще зачитам. В наредбите Ти ще се наслаждавам; няма да забравя Твоето слово“. Псалмистът възприема Божието слово точно като мен.

Когато с молитва изучавам Словото, Божията правда ми дава надежда и ме насърчава. Библията ме е направила по-силна при изпитания. Библейските истини ми помагат да живея по-богоугоден живот.

 

Молитва: Господи, помагай ни да намираме време за Твоето слово дори в най-натоварените дни. Амин.

 

Мисъл за деня: Божието слово е нашият духовен хляб.

Джил Ермиър (Колорадо)

 

Да се молим за: НЕДЕЛНИТЕ УЧИЛИЩА.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply