Моята отговорност

Прочит: Яков 1:19-27

„… нека всеки човек бъде бърз да слуша, бавен да говори и бавен да се гневи; защото човешкият гняв не върши Божията правда.“
(Яков 1:19-20)

Всеки ден в пресата чета ужасни истории за войни, преследване и масови стрелби от целия свят. Те не само предизвикват в мене гняв, но и ме карат да губя вяра в доброто у хората. Започвам да се питам защо Бог допуска злото да наранява толкова хора. Когато започнах усилено да се моля за мир, Бог ми помогна да разбера, че имам отговорност да дам всичко от себе си, за да стане светът по-добър. Вместо да позволявам злото да обзема мислите ми, мога да се стремя да правя малките добрини, които Господ очаква от мен. Вместо да се гневя на тези, които вършат зло, мога да си припомням Божите думи: „На Мен принадлежи отмъщението, Аз ще отплатя“ (Римляни 12:19).
Всички по някакъв начин сме засегнати от злините, които се вършат по света, но вместо да мислим само за злото и да му отвръщаме с още зло, можем да се посветим на това да разпространяваме любовта и добротата. Нека сме спокойни, защото Божията правда ще въздаде справедливост. Сега, когато усетя, че започвам да се гневя заради лошите постъпки на хората, си задавам въпроса какво мога да направя днес, за да покажа на света Божията любов.

Молитва: Боже на цялото човечество, давай ни сила, за да се въздържаме от това да отвръщаме на злото със зло. Нека вярваме, че ще въздадеш справедливост. Амин.

Мисъл за деня: Какво мога да направя днес, за да покажа на света Божията любов?
Сесилия Камайър (Северна Каролина, САЩ)

Да се молим за: ЖЕРТВИТЕ НА НАСИЛИЕ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply