Мозайка

Прочит: 2 Коринтяни 4:7-12

 

„Но знаем, че всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога, които са призовани според Неговото намерение.“

(Римляни 8:28)

 

Докато се прибирах от екскурзия, попаднах на едно място, където видях изумителна къща. Отвън изглеждаше съвсем обикновена, но когато отворих входната врата, видях, че на почти цяла стена е изградена мозайка, представяща щата Мисури. Разглеждах с възхищение пеперудите, накацали по разноцветните цветя, лодките, плаващи по реката, и хора, с които щатът се гордее. Когато се приближих, за да погледна материалите, видях, че са използвани парчета от  съдове и стъкло.

Тази мозайка ми напомни, че Бог може да използва парчетата от разбития ни живот, за да сътвори една прекрасна история. Когато Му дам тези парчета – разочарованието от изгубената работа, болката от разрушеното приятелство, страданието от болестта – Той може да ме оформи така, че да се уподобя повече на Христос. Мога да Му се доверя дори когато не виждам как от разбития ми живот може да излезе нещо добро.

Както керамичните и стъклени парчета оформят една красива история, така Бог може да използва парчетата от разбития ни живот, за да ни даде надежда. Заедно можем да разкажем една прекрасна история на Божията възстановяваща любов.

 

Молитва: Небесни Отче, даваме Ти парчетата от разбития си живот. Помогни ни да повярваме, че ще го възстановиш и ще сътвориш нещо ново и красиво. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да доверя на Бога парчетата от разбития си живот.

Недър Хагстром (Канзас, САЩ)

 

Да се молим за: ЗАНАЯТЧИИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply