Можем да се доверим

Прочит: Йеремия 17:7-8

 

„Уповавай на Господа от все сърце и не се облягай на своя разум.“

                                                                                (Притчи 3:5)

 

Преди известно време със семейството ми участвахме в специално скално катерене. След като се покатерихме на 65 стъпки височина, започнахме да се придвижваме между различни обекти по въже, с което скоростта се контролира чрез специален начин на хващане с ръцете. За повече стабилност към колана си прикрепяме допълнително въже.

Когато катеренето приключваше, инструкторът ни каза, че можем да се спускаме с главата надолу, като свием коленете към гърдите си и се отпуснем. Много ми се искаше да опитам това, но не успях, просто не се получаваше.

По-късно осъзнах, че причината за моя неуспех беше недостатъчното доверие да се отпусна. Помислих си, че и в живота ми често се случва същото. За да се радваме на пътя си като християни, ние трябва „да се отпуснем“ – да оставим назад предишния си живот, изпълнен с притеснения, стари навици и неправилни постъпки. Така ще изживеем радостта от изобилния живот, пълен с приключения, който ни подарява Бог.

 

Молитва: Господи, помогни ни да Ти се доверяваме не само за по-важните неща в своя живот, но и за малките, за тези, които изживяваме всеки ден. Молим се така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Можем да се доверим, че Бог ни води към живот в изобилие (Йоан 10:10).

Филис Хауърд (Мисури)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ РАЗРУШИТЕЛНИТЕ СИ НАВИЦИ.

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply