Можем да се молим

Прочит: Римляни 12:9-13

„Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение.“
(Филипяни 4:6)

Ние, християните, губим много време в спорове върху Писанието, дискусии за неясни неща, търсене на правилната посока. Макар всичко това да е важно, изпускаме най-очевидния отговор, който е точно пред нас – молитвата. Колко пъти гледаме света, недоволстваме заради хаоса, който виждаме, обвиняваме, а забравяме да се молим? Стоим безпомощни, без да знаем какво да правим. Понякога Бог ни призовава да се вземем в ръце, да оставим всичко ненужно и да започнем разрешаването на проблемите. В други случаи всичко, което можем да направим, е да се молим. Често можем да съчетаем двете неща.
Всички ние се изправяме пред важни решения в живота си, решения, които ни носят несигурност и тревога. Само ако можеше да получим от Бога точни инструкции за действие! Но Библията ни дава такива инструкции: „Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение“.
Животът е несигурен, но дори когато сме безсилни да направим каквото и да било, можем да се молим.

Молитва: Всемогъщи Боже, нека никога не забравяме, че молитвата ни приближава към Тебе, Който си изворът на силата и мира. Амин.

Мисъл за деня: Дори сред най-трудните времена молитвата ми дава мир.
Катрин Брок (Джорджия)

Да се молим за: НАШИЯ СВЯТ.

Остави коментар

Live Reply