Можеш ли да пестиш?

Прочит: Матей 6:24-34

 

„Погледнете небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират; и пак небесният ви Отец ги храни. Вие не сте ли много по-скъпи от тях?“

(Матей 6:26)

 

Чаках на една бавна опашка в супермаркета и придвижвах количката едва-едва към касата. Загледах се в продуктите – малко от тях ми бяха истински необходими: чипс, сладки, най-новия брой на едно списание, полуфабрикатна храна. Смея да си мисля, че много хора живеят доста по-скромно.

Какво ни кара да купуваме толкова много? Дали безгрижието, или склонността да се презапасяваме? Или просто вземаме това, което рекламите ни казват, че ни е нужно?

В Библията Исус ни казва да не се притесняваме за ежедневните си нужди, но първо да търсим Неговото царство. Вярвам, че ако търсим истински Божията праведност, няма да се занимаваме толкова много със себе си. Вероятно голяма част от парите, които харчим за непотребни неща, могат да помогнат на хора, които имат сериозни нужди. Освен това ще разберем, че когато даваме, животът ни се обогатява неимоверно.

 

Молитва: Помогни ни, о, Боже, да се доверим на Твоето обещание да осигуриш ежедневните ни нужди, и да следваме Твоя призив. Амин.

 

Мисъл за деня: Как прославям Бога с начина, по който използвам това, което имам?

Керил Мол (Южна Африка)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО НЯМАТ ДОСТАТЪЧНО ХРАНА.

 

Остави коментар

Live Reply