Музика

Прочит: Псалм 32:6-11

„… не бой се, защото Аз съм с теб; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница.“
(Исая 41:10)

Седнах в кабинета на хирурга с увереност, че Бог има грижата и резултатите от биопсията са добри. Тогава докторът влезе, хвана ръката ми и ми съобщи новина, която никога не бях очаквала да чуя. Имах агресивна форма на рак на гърдата и трябваше да се подложа на химиотерапия, операция и лъчетерапия. Но той каза още нещо: „Открихме го рано, затова може да се надяваме на резултати от лечението“.
Животът ми изведнъж се промени. През следващите няколко седмици ходех на прегледи, изследвания, скенер, подготвях документи за осигуровките и реорганизирах графика си. Страхът и тревогата станаха постоянни мои спътници. В деня, когато започна химиотерапията, почувствах някакво облекчение.
Месеците, които последваха, не бяха лесни, но Бог ми говореше чрез песента и не се чувствах толкова самотна. Преминавах през дълбоки води, но Той беше до мен по пътя. Съставих си списък с песни, които слушах отново и отново, позволявайки Божията милост и любов да заменят страха с надежда. Медицинските процедури лекуваха тялото ми, а музиката – душата.
Дори сега, две години след като ракът си отиде, когато слушам някои от тези песни, си припомням всичко, през което съм преминала. Но най-важното е, че съм уверена – Бог ще бъде с мен каквото и да ме очаква.

Молитва: Боже на всяка утеха, благодарим Ти, че си с нас в трудните моменти. Нека винаги да разчитаме на Твоята милост. Амин.

Мисъл за деня: Колкото и дълбока да е водата, Бог е с мен.
Ким Сиск (Оклахома)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА ПРЕБОРИЛИ РАКА.

Остави коментар

Live Reply