Място за мен

Прочит: Йоан 14:1-4

„В дома на Моя Отец има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.“
(Йоан 14:2)

Три дни преди Деня на благодарността изпитвах всички странични ефекти на химиотерапията. Майка ми се обади, развълнувана, че с мъжа ми ще отидем на семейната вечеря. Аз ѝ казах, че се чувствам зле, а тя заяви, че ще ми приготви стая и най-доброто лечение – майчината любов. Два дни по-късно се обади брат ми, за да ми съобщи, че мама е починала в съня си.
Когато отидох в къщата на родителите си, видях приготвената за мене стая. В кухнята бяха подготвени продукти за любимите ми десерти. Последното, което е правела майка ми на тази земя, е да намери начин да ме утеши, докато се боря с рака.
В днешния прочит, преди да бъде изпратен на смърт, Исус обещава на учениците Си да им приготви място. Любовта на нашите родители ни напомня за жертвената любов, с която Господ ни обича. Зная, че Исус ми е приготвил място и че мама ме чака там. На Деня на майката тази година ще прославям нашия Спасител и ще си спомням за мама и голямата ѝ любов към мен. Исус е приготвил място за всички нас.

Молитва: О, Боже, благодарим Ти за семействата, които ни подаряваш, и за любовта, която споделяме. Най-вече Ти благодарим за Твоя Син, Исус Христос, Който ни учи как да обичаме. Амин.

Мисъл за деня: Божията любов към мен никога не отпада.
Карън Йънг (Тексас, САЩ)

Да се молим за: СВОИТЕ СЕМЕЙСТВА.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply