„На кафе“ с Бога

Прочит: Псалм 34:8-14

„Вкусете и вижте, че Господ е благ; блажен онзи човек, който уповава на Него.“
(Псалм 34:8)

Сутрин обичам да отпивам от чашата с кафе, докато чета „Духовна манна“ и се моля. Откакто поставих началото на този обичай, сутрешните ми молитви станаха още по-специално време за мен. Мога да общувам с Бога много по-отблизо, да раста в тези взаимоотношения и да Го обичам все повече.
Вкусът на Божията доброта, милост и безусловна любов далеч превъзхожда вкуса на кафето, което толкова обичам. Всяка сутрин, докато се моля и размишлявам над Словото, аз чувствам Божията доброта. Всеки ден се уча колко велик и милостив е Бог. Навиците, които си създаваме за своето време на молитва, ни помагат все повече да го ценим. В тези моменти можем „да вкусим и да видим, че Господ е благ“.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че ни помагаш да познаем Твоята доброта и любов. Молим се, както ни научи Исус: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Ежедневното време на молитва и размишление ми помага да познавам Бога по-добре.
Тина Чейвс (Ню Джърси)

Да се молим: ДА ПОЗНАВАМЕ БОГА ПО-ДОБРЕ.

Остави коментар

Live Reply