На кого да споделям?

Прочит: Матей 21:18-22

„И всичко, което поискате в молитва, като вярвате, ще получите.“
(Матей 21:22)

Заех на една приятелка коня си Норман за една година. През лятото много силно усещах неговата липса. Бях свикнала да нашепвам в ухото му всичко, което ми се случва. Но докато го нямаше, си дадох сметка, че не бива да продължавам да споделям само с коня си своите проблеми. Беше време да ги поверя на Бога. Осъзнах, че Той винаги е бил близо до мен и е очаквал моя отговор. Реших да се кръстя. Исках да променя живота си и да започна да следвам Христос.
Знаех, че Святият Дух ще ми покаже точното време да предприема тази толкова важна стъпка. Разбира се, никога няма да съм достатъчно добра, но Бог не иска това от мен. Всички ние трябва да се вслушваме в Неговия Дух, Който ни учи как да растем във вярата и да задълбочаваме отношенията си с Него.

Молитва: Отче, благодарим Ти, че слушаш нашите молитви. Бъди с нас и ни помагай на насърчаваме другите, за да открият своя път към Теб. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

Мисъл за деня: Бог винаги ме чува.
Лидия Харбър (Монтана)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ОЩЕ НЕ ПОЗНАВАТ ИСУС.

Остави коментар

Live Reply