На небесното пиршество

Прочит: Матей 10:28-31

„… Блажен онзи, който ще яде хляб в Божието царство.“
(Лука 14:15)

Моят добър приятел Бък току-що беше починал. Само два месеца по-рано той беше здрав и изпълнен с живот, или поне така си мислехме. Тогава му откриха агресивен мозъчен тумор и му дадоха малко време живот. Всички, които го обичаха, бяха в шок от ужасната новина.
Семейството искаше да го погребе в родния му град. Той беше далече и затова много от нас не можаха да отидат. За да не организира две погребения, съпругата му реши да се съберем в негова памет на вечеря.
Когато се нахранихме, започнахме да си разказваме истории с Бък. След това участвахме заедно в единението на причастието. Беше една силна и запомняща се вечер, която ни помогна да видим светлината на вярата сред чувството на дълбока скръб от загубата.
Когато бях помолен да споделя нещо, припомних на присъстващите как Христос веднъж сравнява Божието царство с пиршество, на което придава по-дълбок смисъл по време на последната вечеря с учениците. Споделих, че очаквам един ден да бъда заедно с Бък в небето, където всички ще споделим радостта от трапезата заедно със Спасителя.

Молитва: Боже, благодарим Ти за добрите и верни приятели, за вярата и ученичеството в църквата и за надеждата за вечен живот, която имаме в Теб. Амин.

Мисъл за деня: Очаквам с нетърпение да споделя трапезата на нашия Господ в Неговото царство.
Робърт Таунзънд (Джорджия)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ПРЕЖИВЯВА СМЪРТТА НА СВОЙ ДОБЪР ПРИЯТЕЛ.

Остави коментар

Live Reply