На ново място

Прочит: Псалм 121:1-8

„Помощта ми е от Господа, Който е направил небето и земята.“
(Псалм 121:2)

Със съпруга ми започнахме нова работа и се наложи да се преместим. Напуснахме дома си в Хюстън, Тексас, който толкова обичахме. Знаехме, че ще ни липсват не само роднините, приятелите и църквата, но и красивата местност, в която живеехме дотогава. Най-трудната част от решението беше свързана с това, че две от петте ни деца трябваше да живеят разделени от нас – едното в колежа, а другото в гимназията, където учеха. Сърцето ми се разкъсваше.
Преди да заминем, една приятелка ми даде няколко стиха от Библията, които да чета, за да се чувствам по-добре. Единият беше Псалм 121:1: „Издигам очите си към хълмовете. Откъде иде помощта ми?“. Питах се как да издигна очите си към хълмовете, които толкова ни липсваха, като се намираха на 800 мили от новия ни дом.
Молих се и осъзнах, че хълмовете, за които говори псалмопевецът, са само символ, че мога да погледна към Създателя винаги и да получа от Него утеха, сила, радост и мир. Беше време да се успокоя, че Бог ще се погрижи за децата ни, които се наложи да оставим толкова далеч. Скоро си намерихме църква, нови приятели и уверение, че Господ ни благославя там, където сме. Когато имаме Него, винаги сме у дома.

Молитва: Създателю, благодарим Ти за утехата във време на изпитание и за уверението, че колкото и далеч да отидем, Ти винаги си там преди нас. Амин.

Мисъл за деня: Бог е моят дом.
Адора Калвърт (Тексас)

Да се молим за: СЕМЕЙСТВА, КОИТО СЕ ПРЕМЕСТВАТ.

Остави коментар

Live Reply