На очертаното пред нас поприще

Прочит: Евреи 12:1-3

 

„… насочваме своя взор към Исус, Начинателя и Завършителя на нашата вяра (…) да не ви дотяга и да не ставате малодушни.“

(Евреи 12:2-3)

 

Писмата с отказ за публикация са нормална част от моята работа като писател. Веднъж мой колега с много по-голям опит ми каза: „Когато получих достатъчно такива писма, че да можем да покриеш цяла стена с тях, вече си станал истински писател“. Идеята е, че истинският писател не се отказва, а продължава да пише.

И християните са призовани да не се отказват от вярата. В Евреи 12:1 се казва, че тъй като сме заобиколени от много свидетели, можем да отхвърлим всяко бреме и греха и с търпение да тичаме на очертаното пред нас поприще. Някои от тези свидетели са изброените в предходната глава на посланието мъже на вярата. Те преодоляваха различни изпитания и оставаха верни във вярата. Примерът им може да ни насърчи и да ни даде нови сили. Често се изкушаваме да се откажем и да спрем, но нека бъдем решителни да извършим възложеното ни от Бога дело.

Ние не можем да се справим с разочарованията и да стигнем до края на пътя сами, затова нека се фокусираме върху Исус, както и върху това, което сме научили за Него от Библията, в неделното училище, в църквата. Нека напълно Му се доверим. Когато го сторим, Той ще ни насърчи и ще ни води в служението, което ни е поверил.

 

Молитва: Благодарим Ти, Исусе, за Твоето насърчение и за силата, която ни даваш, за да продължим напред по пътя, който е пред нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато обърнем взора си към Исус, Той ще ни даде сила да издържим.

Джудит Вендър Уег (Айова)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПРЕЖИВЯВАТ РАЗОЧАРОВАНИЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ПОПРИЩЕ.

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply