На опашката

Прочит: 2 Коринтяни 13:5-13

„Най-накрая, братя, здравейте. Усъвършенствайте се, утешавайте се, бъдете единомислени, живейте в мир; и Бог на любовта и на мира да бъде с вас.“
(2 Коринтяни 13:11)

Когато отидох в магазина, за да взема пиците, които щяхме да раздадем в социалната кухня, бях почти закъсняла. Тъкмо бях приключила с едно сватбено богослужение, което се проведе на около 60 километра от нашия град, и дадох всичко от себе си, за да пристигна навреме.
Опашката за пици беше безкрайна и когато се приближих, разбрах защо. На касата за пиците стоеше една видимо изтощена майка със своите деца и щателно проверяваше пълната с всякакви продукти количка. Аз бях толкова изнервена, а никой наоколо не показваше раздразнение. Дори касиерката с радост маркираше всеки продукт. Осъзнах, че съм позволила нещо толкова дребно да ме ядоса. Естествено, не беше приятно да чакам пет минути повече, но резултатът щеше да е една майка, която си е спестила обикалянето из магазина и е по-спокойна.
Не се ли отнася и Бог с такова голямо търпение към нас, като ни чака, докато ние се опитваме да разрешим хилядите си проблеми? Той не нервничи през цялото време. Защо тогава на мен ми е трудно да проявя разбиране към тази майка?
Моля се да намирам време за радост и благодарност за нещата, които имам, както и да съм по-търпелива. Всеки един миг, дори тези, в които чакаме на опашка, е ценен и е подарък от Бога.

Молитва: Боже, помагай ни да проявяваме разбиране към хората, които срещаме. Нека бъдем светлина в този свят, както Ти искаш. Амин.

Мисъл за деня: Дори в моменти на стрес мога да бъда внимателен към другите.
Кристъл Сентър-Браун (Масачузетс)

Да се молим за: КАСИЕРИТЕ.

Остави коментар

Live Reply