На отсрещната страна

Прочит: Лука 8:22-25

 

„А в един от тези дни Той влезе в една ладия с учениците Си и им каза: Да минем на отсрещната страна на езерото.“

                                                                                 (Лука 8:22)

 

Исус поиска да отиде с учениците на отсрещната страна на езерото.

Галилейското езеро можело да бъде доста опасно заради силните ветрове, които предизвиквали неочаквани бури, затова рибарите държали лодките си близо до брега, за да могат да реагират, ако внезапно се разрази буря.

Учениците бяха предизвикани да предприемат риск и можеха да не се съгласят. Вероятно бяха изплашени, защото трябваше да напуснат зоната на сигурност. Учениците решиха да рискуват и днес можем да се насърчаваме с чудната история на тяхното спасяване от бурята.

Преди известно време нашата църква бе предизвикана да поеме риск и „да мине на отсрещната страна“. Помолиха ни да станем част от една група доброволци, които осигуряваха подслон на бездомни хора в града. Някои не одобриха идеята, защото се страхуваха от неочаквани последствия, но в крайна сметка решихме да рискуваме. Бурята от несигурност се превърна в благословение, когато се включихме в това служение.

Нека следваме примера на Христовите ученици и смело да преминаваме през развълнуваните води, готови за нови възможности за служение.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че дори в бурята Ти си обещал да бъдеш до нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Какво бих рискувал, за да помогна на някого в името на Исус?

Майк Бертоглио (Вашингтон)

 

Да се молим за: СЛУЖЕНИЯТА ЗА БЕЗДОМНИ ХОРА.

Остави коментар

Live Reply