На тавана

Прочит: Матей 5:14-16

 

„И светлината свети в тъмнината; а тъмнината не я обхвана.“

                                                                                    (Йоан 1:5)

 

Красивата коледна украса е прибрана в кутии на тавана, където единадесет месеца ще стои в тъмнина.

Рождество Христово е прекрасен празник, но за няколко дни преобръща цялото ни ежедневие. Семейството се улисва в печенето на специални сладки, приготвянето на рождествената трапеза, откриването на подходящите подаръци за всички. Целият този стремеж към перфекционизъм ме напряга. Стресирам се от напрежението около подготовката и накрая истинският смисъл на празника като че ли се губи. Когато всичко свърши, „прибирам Коледа“ на тавана до следващата година.

Бог иска да знаем, че светлината, която дойде на света с раждането на Спасителя, не бива да бъде затваряна в тъмния таван. Светлината от Витлеемската ясла трябва да живее в сърцата ни и да бъде споделяна с всички в този свят.

 

Молитва: Боже, сега, когато започва една нова година, помагай ни да пазим в сърцата си рождествената светлина. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Христовата светлина може да достига чрез мен до другите.

Бил Пайк (Вирджиния)

 

Да се молим за: ПЕРФЕКЦИОНИСТИТЕ.

Остави коментар

Live Reply