На вратата

Прочит: Исая 65:17-25

 

„Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори…“

(Матей 7:7)

 

Израснах в покрайнините на Лондон и си спомням как непослушни деца чукаха на входната ни врата и бягаха, преди мама да отвори. Тя много се ядосваше, че прекъсват работата ѝ. Когато след време се преместих в друг град, сама станах жертва на тази шега и се убедих колко е неприятно да почукат на вратата ти, да отвориш и да не намериш никого.

Много години се опитвах да живея без Бога. Накрая, когато всичко се обърка, една мъдра приятелка християнка ми предложи да потърся Неговата помощ. Плахо „почуках“ на Божията врата в молитва и с изненада открих, че е отворена за мен. С помощта на Бога и на приятели християни успях да въведа ред в живота си. С годините разбрах, че винаги, когато почукам на Божията врата, Той ще ми отвори.

Понякога се питам има ли случаи, в които приличам на онези игриви деца. Дали не съм чукала на вратата на Бога, без да изчакам достатъчно дълго, за да чуя Неговия отговор? Случва ли се, когато отвори вратата, да ме няма там? Чудото на благодатта се състои в това, че Господ винаги слуша нашите молитви и винаги е готов да ни отговори с любов.

 

Молитва: Небесни Татко, давай ни постоянство в молитвата. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог винаги отговаря на моите молитви.

Фейт Форд (Обединеното кралство)

 

Да се молим за: ВЯРА, ЧЕ БОГ СЛУША НАШИТЕ МОЛИТВИ.

Остави коментар

Live Reply