На всяка възраст

Прочит: 1 Петрово 4:8-11

 

„Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на друг като добри настойници на многообразната Божия благодат.“

                                                                                      (1 Петр. 4:10)

 

Брат ми премина през няколко сериозни операции и аз за пореден път се замислих за остаряването. Много от нас ще се изправят пред трудностите на старостта, но тя не е непременно нещо мъчително. Когато напреднем в годините, се пенсионираме или работим по-малко и така имаме повече време да се посветим на духовен живот. Затова не бива да се страхуваме от старостта, защото тя е възможност да служим още по-отдадено на Бога.

Моят брат, който е на 82 години, е пример за служение въпреки физическите затруднения. Той участва в няколко служения в своята църква, а преди известно време заведе свой близък приятел до болницата и остана там, докато го оперират.

Всеки може да служи независимо от обстоятелствата. Дори ако не можем да се движим свободно и сме зависими от приспособления, можем да се обадим на някой, който е на легло или в болницата, както и да се молим за тези, които страдат. Бог ни благославя, когато споделяме Неговата любов, грижейки се за болните и страдащите. Ако си поставим за задача да забелязваме нуждите на хората, ще ни се отворят много възможности да помагаме. Бог може да направи от всеки от нас вестител на надеждата.

 

Молитва: Господи, помагай ни да обичаме и да се грижим за хората, както Ти се грижиш за нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да служа на Бога независимо от възрастта си.

Уолтър Марис (Мисури)

 

Да се молим за: ПЕНСИОНЕРИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply