Наблюдавай лилиите

Прочит: Йоан 1:1-5

 

„И за облекло защо се безпокоите? Наблюдавайте полските лилии как растат – не се трудят, нито предат; но ви казвам, че дори Соломон в цялата си слава не се е обличал като някоя от тях.“

                                                                              (Матей 6:28-29)

 

Една приятелка ми даде да си засадя лунно цвете. Вечер чакам с нетърпение залеза, за да видя цветовете му. Плътно затворените пъпки, които но никакъв начин не издават, че ще се разтворят, при настъпването на тъмнината започват да потрепват и отвътре се подават жълти цветчета. Цветя, които се разтварят пред очите ми! Тази гледка никога не ми омръзва.

Преди известно време със съпруга ми преминахме през тежък период. Насърчаваха ни молитвите на много хора и Божията вярност. Нашата увереност и упованието ни в Господа ми напомнят чувствата, които изпитвам, когато гледам красивите жълти цветчета – радост, усещане за благоговение, чувство за сигурност в Създателя, Който е с нас дори в най-мрачните моменти.

 

Молитва: Създателю, колко прекрасно е откритието, че даваш цветове дори в нощта, както и надежда в мрачните дни от живота ни. Ние сме уверени в Твоето присъствие и любов! Амин.

 

Мисъл за деня: С Божията помощ можем да открием красота дори в мрака.

Рут Смит Майър (Канада)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ИЗПИТАНИЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply