Начисто

Прочит: Ефесяни 4:20-32

„… да съблечете, според предишното си поведение, стария човек, който тлее по измамните страсти, да се обновите в духа на своя ум и да се облечете в новия човек, създаден по образа на Бога в правда и святост на истината.“
(Ефесяни 4:22-24)

Понякога учениците са имали лош ден и това личи по време на часовете по физическо, които водя. Затова ги извеждам в коридора, откъдето започваме деня отново. Когато влязат за втори път в салона, аз ги поздравявам, сякаш не сме се виждали. Това в повечето случаи помага да започнем часа освежени и с по-добро настроение.
Всички в някакъв момент се нуждаем от свежо начало. Понякога сме се скарали с някого или сме изгубили работата си. Вероятно сме отчаяни и не знаем дали ще имаме повече сили. Или пък толкова сме объркали нещата, че не знаем дали изобщо ще успеем да ги оправим.
Каквато и да е ситуацията, Исус ни дава шанс да започнем начисто. В молитва можем да започнем да приемаме даровете на любов, прошка и милост. А когато предложим тези дарове и на другите, ще помогнем и на тях да започнат отново от мястото, в което са се почувствали изтощени. Макар че обстоятелствата не винаги се променят бързо, променя се нашият поглед над нещата и се подновява надеждата.

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти, че ни позволяваш да започнем всеки нов ден начисто и обновени от Твоята любов. Само Ти ни даваш неугасваща надежда. Амин.

Мисъл за деня: Как Исус ми помага да започна начисто?
Лин Даниълс (Масачузетс)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА ОТЧАЯНИ.

Остави коментар

Live Reply