Надежда за чудо

Прочит: Филипяни 4:4-9

„… Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христос Исус.“
(Филипяни 4:7)

В продължение на 36 часа наблюдавах безпомощно как новородената ми дъщеря се бори за живот. Ейми беше в кома и се нуждаеше от апарат, за да диша, монитор за сърцето и различни медикаменти, които да я поддържат. Вероятността да оцелее беше около пет процента. Тревожните ми мисли преминаваха в разпилени молитви. Докато си мислех дали те могат да достигнат отвъд стаята, в която се намирахме, Бог започна да изпълва сърцето ми с днешните думи на апостол Павел.
Поверих съмненията, тревогата и страха си на Него. Благодарих Му за това, че ми беше подарил дъщеря, и осъзнах колко повече я обича Той. В момента, в който казах „Доверявам Ти се, Боже, да изцериш детето ми по Твоя начин и в подходящото време“, почувствах мир, който ме обгърна като топло одеяло. Ситуацията не се промени веднага, но се промени моята нагласа.
През 34-те години, откакто се радвам на своята дъщеря Ейми, виждам как Бог прави възможно дори невъзможното и Му благодаря за чудесата, които върши. Ако Му поверим всичко, което ни тревожи, Той ще послуша нашите объркани молитви и ще ни даде много повече, отколкото искаме или си представяме. Божият отговор може да не е точно такъв, какъвто очакваме, но ще бъде точно това, от което се нуждаем.

Молитва: Небесни Отче, помогни ни да Ти се доверяваме във всяка ситуация от своя живот. Амин.

Мисъл за деня: Бог знае точно от какво се нуждая.
Каръл Харисън (Канада)

Да се молим за: НЕОНАТОЛОЗИТЕ.

Остави коментар

Live Reply