Надежда за света

Прочит: 1 Йоан 5:1-5

 

„И кой побеждава света, ако не е този, който вярва, че Исус е Божият Син?“

(1 Йоан 5:5)

 

На 28 септември 2018 г. земетресение с магнитуд 7.5 разлюля индонезийския остров Сулавеси, като предизвика цунами с вълни близо шест метра и доведе до смъртта на повече от 2000 души. Много повече хора изчезнаха. Виках към Бога: „Колко още бедствия?“. Всеки път, когато загиват хора, чувствам болка за света.

С мисълта за ужасното земетресение отидох на събиране на нашата домашна църква. Водещият прочете част от днешния прочит от 1 Йоан, обещанието, че ще победим света, ако вярваме в победата на Господ Исус Христос. Почувствах се успокоен, обнадежден, че Исус ще ни спаси. В Исая 65:19 се казва: „ще се веселя за народа Си, и няма да се чува вече в него глас на плач“, а в Откровение 21:4: „и смърт няма да има вече; нито ще има вече жалеене, нито плач, нито болка“. Тези думи ме успокояват и ми дават мир. Светът страда, но имаме надежда за бъдещето, ако вярваме в нашия Господ Исус Христос.

 

Молитва: Боже, утешавай ни в болката и страданието. Помогни ни да имаме вяра в бъдещето с Тебе. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Божието слово може да ме утеши, когато страдам.

Конг Пенг Сун (Сингапур)

 

Да се молим за: ЖЕРТВИТЕ НА ПРИРОДНИ КАТАКЛИЗМИ.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

 

Остави коментар

Live Reply