Надежда за възстановяване

Прочит: Исая 40:27-31

 

„… онези, които чакат Господа, ще подновят силата си, ще се издигат с крила като орли, ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да отслабнат.“

(Исая 40:31)

 

Миналата седмица в градината ми имаше гущерово парти. Гущерите бяха навсякъде – катереха се по оградата, тичаха от камък на камък, криеха се зад цветята, качваха се по листата и се спускаха по стената. Те изглеждаха толкова радостни и изпълнени с живот, че се питах дали осъзнаваха, че повечето са без опашки. Когато споменах това на деветгодишния си син, той ми каза да не се притеснявам: „Гущерите са изумителни! Ще им пораснат нови опашки!“.

Можем да изгубим нещо от себе си заради хронична болест, скръб, загуба на работа, конфликт или други обстоятелства. Можем да изгубим всичко, което сме искали и пазели, оставайки само с тъгата. Може да изгубим надежда. При такива загуби е лесно да си помислим, че никога няма да се възстановим, че никога няма да се радваме отново, че няма да се смеем пак и няма да видим красотата в света. Но днешният библейски стих ни разкрива Божието обещание – тези, които се надяват на Господа, ще подновят силата си. Може да не възстановим това, което сме изгубили, но ще намерим радост в увереността, че Бог е с нас и ни обновява ден след ден.

 

Молитва: Боже, напомняй ни обещанието си да ни обновяваш. Помагай ни всеки ден да живеем с радост и надежда. Амин.

 

Мисъл за деня: С Божията помощ мога да живея с радост всеки ден.

Кадин Кристи (Алабама, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ПРЕТЪРПЯЛ ИНЦИДЕНТ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply